Menyn och bokningslistan för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.
Anmäl dig senast kl 21 dagen innan.
Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

Sommaruppehåll: 16 juni – 19 augusti. Matlag 2 startar efter sommaruppehållet.

 

 

Vecka 34
20 - 24 augusti
Matlag 2

MÅNDAG
Alla: Orientalisk kikärtsgryta
Ris, broccoli, rödbetor och morötter

TISDAG
Husman: Thailändsk fisk i ugn
Veg: Thailändsk gryta med vita bönor
Alla: Äggnudlar, vitkålssallad

ONSDAG
Husman: Kalkonfärssås med ajvar och linser
Veg: Vegfärssås med ajvar och linser
Alla: Bulgur, grönsaker

TORSDAG
FREDAG

 Vecka 35
27 - 31 augusti
Matlag 3

MÅNDAG
A:Chili sin carne
Brytbönor, rårivna morötter och brysselkål

TISDAG
H: Makrillfilé med gräslöksfraiche
V: Sesampanerad halloumi och tofu med gräslöksfraiche
Alla: Rödkål, gröna ärtor, blomkål och potatis

ONSDAG
H: Korv Stroganoff med chorizo
V: Korv Stroganoff med vegetarisk chorizo
Alla: Råris, brynta morötter, brysselkål och coleslaw

TORSDAG
H: Fisk i krämig/gräddig sås och potatis
V: Kikärtsbiffar med fetaost och purjolök
Alla: Potatis, svarta bönsallad, broccoli och gröna ärtor

FREDAG
H: Marinerade kycklinglår-filéer med klyftpotatis och örtyoghurt
V: Purjolökspaj
Alla: Kikärtssallad, blomkål och kokta rödbetor
D: Lingonparfait

Vecka 36
3 - 7 september
matlag 4

MÅNDAG
A:Paella med mandel och ost

TISDAG
H:Strömmingslåda
V:Röda linsbollar i krämig sås

ONSDAG
H:Minestronesoppa med stekta lammspjäll
V:Minestronesoppa med halloumi
A:Nybakade baguetter

TORSDAG
H:Laxpudding med skirat smör
V: Kryddig tofupudding med skirat smör

FREDAG
H:Älgbiffar i kryddig gräddsås
V:Vegetariska biffar i kryddig gräddsås
A:Rostade grönsaker och rotsaker
D:Rabarberkompott i glas med mandelgrädde

Vecka 37
10 - 14 september

matlag 5

MÅNDAG
A:Veg. lasagne med spenat och keso
    Vitkålssallad

TISDAG
H:Fisk med nordisk pesto (matvete, dill, persilja o pepparrot)
V:Tofu med nordisk pestotäcke
A:Palsternacks/potatismos, haricots verts

ONSDAG
H:Kryddig färs med bönor
V:Kryddiga bönor/ris från Harlem
A:Klyftpotatis, örtkryddad yoghurt, hummus

TORSDAG
A:Broccoli/ostsoppa, bästa brödet, hummus

FREDAG
H:Lax med majonästäcke, kokt potatis
V:Indisk daal med söta aprikoser, ris chutney
A:Gröna ärtor, sallader
D:Kall röd bärkräm med grädde

 vecka 38
17 - 21 september
matlag 6

Mån: Thailändsk böngryta med kokt ris
         Buffe; Groddar, morötter - smörslungade och rårivna

Tis: H: Stekt makrill med kryddgrönt
       V: Rödbetsbiffar med pepparrotsyogurt
       A: Potatismos, rödbetor, groddar och ärtor

Ons: Nationaldag Ingen mat

Tor: A: Morotssoppa med ingefära, fetaostkräm
           Nybakat bröd
           Hummus, svart-bönsallad

Fre: H: Älgfärsbiff med tzaziki
        V: Svamppaj
        A: Klyftpotatis, grönsallad, selleri med äpple, haricots verts, rårörda lingon
        D: Glass med varm bärsås

Vecka 39
24 - 28 september
Matlag 1

Måndag:
A: Vegetariska pizza
     
Tisdag:
H: Fisk i tomatsås
V: Tofu Mutter

Onsdag:
A: Grön ärtsoppa
D: Rabarberpaj

Torsdag:
A: Halloumi och morotslåda
A: Rester Surprise

Fredag:
H: Älgfärsbiffar och ev kyckling
V: Medelhavsbiffar med tzatziki
A: Ris, gröna ärtor, palsternackor och riven morot
D: Lingonparfait