Menyn och bokningslistan för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.
Anmäl dig senast kl 21 dagen innan.
Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

 vecka 38
17 - 21 september
matlag 6

Måndag
A: Belugalasagne. Morötter, rödkål

Tisdag
H: Stekt makrill med gräslöksfraiche
V: ”Kräftströmming” (aubergine)
A: Potatis, kokta ärtor, vitkål

Onsdag
H: Färslimpa med massa stekt lök
V: Quinoabollar med het yogurtsås
A: Potatis, rödbetor, rotselleri

Torsdag
H: Vit fisk med ingefära & kokosmjölk
V: Sötpotatisgratäng med ingefära & linssallad med fetaostströssel
A: Ris, Broccoli, sallad på svarta bönor

Fredag
H: Rödvinsmarinerad köttgryta
V: Indisk blomkålsgryta
A: Potatis,haricots verts, grönkålssallad
D: Toscaäpplen med vispad grädde


Vecka 39
24 - 28 september
Matlag 1

Måndag:
A: Medelhavsbiffar med tzatziki och klyftpotatis

Tisdag:
H: Stekt strömmingsflundra med potatismos/pressad potatis
V: Zucchiniplättar med myntayoghurt, bönsallad

Onsdag:
A: Ungerskt kött och paprikagryta, Gulasch, med ris
V: Ugnsbakad rotselleri med paprikasås och ärtmousse

Torsdag:
A: Fiskpudding
V: Finsk kålrotslåda

Fredag:
H: Coq au vin (kyckling med lök, champinjoner mm)
V: Panerad getost med broccoli
D: Fruktsallad med vispgrädde

Vecka 40

1 - 5 oktober
Matlag 2

MÅNDAG
Alla: Orientalisk kikärtsgryta
Ris, broccoli, rödbetor och morötter

TISDAG
Husman: Thailändsk fisk i ugn
Veg: Thailändsk gryta med vita bönor
Alla: Morotssallad och vitkålssallad

ONSDAG
Husman: Köttfärssås med ajvar och linser
Veg: Vegfärssås med ajvar och linser
Alla: Pasta, sallad (säsongens färska)

TORSDAG
Alla: Spenatsoppa med ägghalvor
        Bröd och ost
        Morotssallad och vitkålssallad

FREDAG
Husman: Fisk Balaton
Veg: Tofu Balaton
Alla: Ugnsrostade grönsaker, sallad (säsongens färska)
Dessert: Äppelsmulpaj med vispad grädde

Vecka 41
8 - 12 oktober
Matlag 3

MÅNDAG
A:Chili sin carne
Brytbönor, rårivna morötter och brysselkål

TISDAG
H: Makrillfilé med gräslöksfraiche
V: Sesampanerad halloumi och tofu med gräslöksfraiche
Alla: Rödkål, gröna ärtor, blomkål och potatis

ONSDAG
H: Korv Stroganoff med chorizo
V: Korv Stroganoff med vegetarisk chorizo
Alla: Råris, brynta morötter, brysselkål och coleslaw

TORSDAG
H: Fisk i krämig/gräddig sås och potatis
V: Kikärtsbiffar med fetaost och purjolök
Alla: Potatis, svarta bönsallad, broccoli och gröna ärtor

FREDAG
H: Marinerade kycklinglår-filéer med klyftpotatis och örtyoghurt
V: Purjolökspaj
Alla: Kikärtssallad, blomkål och kokta rödbetor
D: Lingonparfait alternativt äppelpaj

Vecka 42
15 - 19 oktober
matlag 4

MÅNDAG
A:Paella med mandel och ost
   Rödbetor och morötter

TISDAG
H:Torsk i krämig sås
V: Gratinerade auberginer
A: Kokt potatis, morotssallad och ångad purjolök

ONSDAG
H: Kåldolmar
V: Kåldolmar
A: Kokt potatis, rörörda lingon, pressgurka

TORSDAG
H: Tacos med kryddig köttfärs
V: Tacos med kryddig bönröra
A: Lök, tomater, sallad, avokadokräm, majs, jalapeno, chilisås mm

FREDAG
H: Varmrökt lax med örtsås
V: Zucchini/fetabiffar med örtsås
A: Kokt potatis, kålrabbi, ångad broccoli, mangosallad
D: Ricecrisptårta med röda vinbär

Vecka 43
22 - 26 oktober

matlag 5

MÅNDAG
A:Höstgryta med paprika och sockerärtor
    Vitkålssallad, vitbönsallad, groddar

TISDAG
H:Fisk med ansjovis och kaprissås
V:Ugnstekt sötpotatis, pumpa, mm, med kaprisraita
A:Kokt potatis, rödbetor i olivolja

ONSDAG
A:Broccoli/ost soppa
     Bröd, hummus, kallskuret

TORSDAG
H:Chilimarinerad fisk
V:Chilimarinerad tofu
A:Blomkålsmos, dagens sallader

FREDAG
H:Dillkött
V:Rödbetsgryta med tomat, halloumi
A:Kokt potatis, kokta morötter, ättiksgurka
D:Äppelpaj med marängtäcke